בוגרי תואר ראשון במשפטים? אתם וודאי יודעים מה האופציות הפתוחות לפניכם ובטח כבר מצאתם לעצמכם משרד בו התמחיתם שנה ועכשיו, אחרי שעברתם את בחינות הלשכה, יש לכם את האופציה להישאר במשרד בו התמחיתם, לחפש משרד אחר שאולי יותר מעניין אתכם או להחליט האם מתאים לכם בכלל להמשיך לתואר שני במשפטים.
במקום להגיד לכם להקשיב ללב שלכם וללכת בעקבותיו אחר מה שאתם רוצים, יש לנו סיבות ממשיות למה תואר שני במשפטים צריכה להיות הבחירה הראשונה שלכם.
כאשר תואר ראשון במשפטים מעניק לכם את הידע הכולל על מערכת המשפט העברי ועל החוקים הקיימים במדינתנו, תואר שני במשפטים מעניק לכם את האפשרות לרכוש כלים נוספים בתחום שמעניין אתכם בעולם המשפט.
לא משנה כמה אתם חושבים שאתם יודעים על התחום בו התמחיתם בזמן התואר, אתם ודאי יודעים שאתם לא יודעים מספיק. תואר שני במשפטים יכול להעניק לכם את הידע אותו אתם צריכים ולמצוא עבודה בתחום הספציפי אותו למדתם.
סיימתם את התואר הראשון שלכם במשפטים ואתם בוודאות יודעים כמה שוק העבודה קשה. לא תמיד תקבלו את המשרה אותה אתם רוצים, תמצאו שאתם לא מתאימים, לא בקיאים דיו ופשוט בלי הותק הדרוש.
תואר שני במשפטים מאפשר לכם למצוא עבודה ביתר קלות בחברות אשר לא היו מקבלות אתכן בלי הידע שצברתם בזמן לימודי התואר השני.
בזמן שאתם יכולים לעבוד במשרת עורך דין במשרד עורכי דין ולעשות עבודה שגרתית של עורכי דין צעירים, קיימות עבורכם עוד אופציות חוץ מהנפוץ.
עם סיום לימודי התואר השני, תוכלו לשחק תפקידים מגוונים. כמו יועץ משפטי, תוכלו לא לעסוק כלל בעריכת דין אך עצם התארים יאפשרו לכם לנהל צוותים בחברות שונות.
אם אתם חושבים על הזמן אותו תצטרכו להשקיע עבור לימודי התואר השני לאחר שעברתם בזה הרגע ארבע שנים מלאות מידע בשקידה על התואר הראשון, דעו כי תואר שני במשפטים אורך בין שנה לשנתיים וכי הוא הרבה יותר גמיש עבור הסטודנטים שלו.
כך, מבלי שתשימו לב תוכלו לצאת עם תואר שני במשפטים ולהתחיל להריח באמת את ריח הדוקטורט. אם דוקטורט במשפטים הוא משהו שמעניין אתכם להגיע אליו, תהיו חייבים לעבור דרך תואר שני במשפטים.
מעבר לסיבות שמנינו פה, דעו לכם כי תואר שני במשפטים יכול לשפר לכם את הרמה האינטלקטואלית, תוך ידע לניהול מצבים, שקילתם והבנתם. תואר שני במשפטים ייתן לכם ידע שבעולם המשפטים אתם צריכים בוודאות.